Tavuk eti ile balık avı
Balık tutmak için çok çeşitli yemler kullanılmakta. Başlıca balık avında kullanılan yemlere değinmek gerekirse karides, kalamar, boru kurdu, kaya kurdu, sardalya, sübye ve midye gibi genel olarak tercih edilenleri sıralayabilriz. Balık avında kullanılan bu yemlerein balıkçılar için başlıca sıkıntısı ise ağır kukuları, uzun süreli saklama şansının pek olmaması ve çabuk bozulmaları olarak başlayabiliriz.
ilk örnek olarak karidesi vermek istiyorum teknede yada kıyıda olsun tuzlu su avlarında vazgeçilmez bir yemdir. Fakat balıkçıdan aldığınız andan itibaren ağır kokusunu hissetmeye başlayacaksınız. Arabanızda, evde ve buzdolabında kolay kolay geçmeyen bir koku bırakacaktır. Ve zaten genelde balığa zaman ayırmanıza tavırlı olan eşler veya anneler bu kokuda üzerine eklenince çileden çıkarak sizleri yaptıkları tavrı arttırark bu yemleri atıyorum yeter artık bu nedir gibi serzenişleri çoğaltacaklardır. Ve karidesin bir diğer sıkıntısıda kabuklarını temizlemek birde eğer dondurucudan çıkartıp balığa gitmişsek ve buzu çözülmediyse elinize batan dikenleri ile buzu çözmeye çalışıp bir kaç parça karides çıkarmaya uğraşacaksınız. Boru kurtlarınında kısa süreli kullanımı olması ve istediğimiz anda evde hazır boru kurdu bulunduramamak gibi sıkıntılar oluşturur.
Evet şimdi gelelim tavuk eti ile balık avlanabilirmi, tavuk eti ile hangi balıklar yakalanabilir, ve tavuk etini nasıl hazırlamlıyız ?
Balık avı için tavut eti nasıl hazırlanır?
Güzel bir av yapmak istiyorsak tavuk etini nasıl ve tavuğun neresinden hazırlamalıyız? Balık yakalalamk için derisi hariç tavuğun her yerinden faydalanabilirz. Deri çok sert olduğundan kullanmanızı tavsiye etmiyorum ve balıklarda çok sevmiyorlar. Balıklar yağlı eti daha çok severler bu yüzdende yemlik balıklar genelde yağlı balıklardan seçilir sardalya gibi. Bunun için benim tavsiyem tavuğun butlarını kullanmanız. Göğüs bölümüde iş görüyor fakat yağsız olduğundan but eti daha başarılı balık konusunda.Benim tavsiyem tavuk alırken kemiksiz gögüs yada kemiksiz but alarak işe başlamanız. Tüm tavuktan etleri çıkarmak sizi uğraştıracaktır.
Aldığınız tavuk etini ilk olarak yapacağınız ava göre planlayarak
Gelelim önemli bir noktaya. Tavuk eti gayet yumuşaktır. İğneğe tağtığınızda ilk vuruşta hemen oltadan düşecektir. Bizde bunu önlemek için tuzlama işlemi yapıcaz. Doğramış olduğunuz tuvuğu yaklaşık olrak 250 gr ete silme şekilde bir yemek kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzladıktan sonra etleri iyice karıştırıp her parçanın tuz ile temas ettiğinden emin olun. Ardından saklaycağız kabı alın ve içerisine bir kaç kat kağıt havlu veya kağıt yerleştirin. Tuzlanan tavuk eti tuzun etkisi ile bir miktar suyunu bırakacaktır ve ve çıkan bu suyu çekmesi için bunu yapmanız gerekir. İçerise kağıt havlu serdiğimiz saklama kabına tavuklarımızı yerleştiriyoruz ve işlem tamamlanıyor.
Tavuk eti ile hangi balıklar yakalanabilir?
Tatlı suda peki iş yaparmı diye düşünüyorsanız tabiyki üşenmeyip onuda denedim. Benim denemelerimde yılan balığı, yayın, karabalık ve yerel tatlı su balıklarının bir kısmının tavuk etine geldiğini gördüm. Özellikle yılan balığı ve kara balık avlarındada gayet iş görüyor.
tavuk göğsü balık tutma tavuk göğsü balık yemi tavuk göğsü ile balık yemi hazırlama tavuk göğsü ile balık avı tavuk ile balık avı tavuk eti ile hangi balık avlanır tavuk eti ile balık tutmak tavuk eti gibi balık tavuk eti balık yemi tavuk eti ile balık avı tavuk eti ile balık avlama tavuk eti balık yemi olur mu