Zümrüt Marine Polietilen Tekne ZMR 450


Zümrüt Marine Polietilen Tekneler.

Tekne almayı düşünen balıkçı ve deniz sevdalı dostlar. Bir tekne alayım bana çok iş çıkarmasın tamir boya derdi olmasın çatlama kırılma yapmasın diyorsanız polietilen tekneler tamda size göre diyebilrim. Hemen polietilen teknelerin size sağlayacağı avantajlara geçelim ve aklınızda soru kalmasın.

Polietilen Özellikleri
 
Uzun Ömürlü Olması: Yaşlanmaya karşı dayanıklıdır. Ömür olarak en az 50 yıl hesaplanmakla beraber gerçek performansları bu sürenin üzerindedir.
 
Hafiflik ve Kullanım Kolaylığı: Malzemelerin taşıma kolaylığı ve imalat esnasındaki hareket kabiliyeti, alternatif malzemelere göre oldukça önemli bir avantaj sağlar.
 
Esneklik ve Dayanıklılık: Polietilen malzemenin elastik karakteri malzemenin deforme olmasını ve çatlak oluşumunu engellemektedir. Darbe dayanımı oldukça yüksektir. Gerilim çatlağı ve çatlak ilerleme dirençleri mükemmeldir.
 
Farklı Koşullara Uyum Göstermesi: Polietilen düşük sıcaklıklarda dahi kırılganlık göstermez. Donmaya karşı direnci yüksektir. İçinde bulunduğu sıvının donmasından etkilenmez.
 
Kimyasal Etkilere Karşı Direnç: Polietilen malzeme aşındırıcı kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklıdır. Polietilen ile farklı sektörlerde asit tankı veya diğer kimyasal madde tankları da üretilmektedir. Korozyona ve osmoza karşı dirençlidir.
 
Temizlik: Polietilen Kolay kir tutmaz, toksik madde içermez ve temizlenmesi çok kolaydır.
 
Düşük Karbon Ayak İzi: Polietilen üretiminin karbon ayak izi alüminyumdan 5 kat daha düşüktür. Dayanıklılık söz konusu olduğunda bu yalnızca bir özelliktir.
 
Neden Polietilen Tekne?
 
Ağırlık Avantajı
 
Polietilen’in özgül ağırlığı 0,93 g/cm3 ile 0,97 g/cm3 arasındadır. Çeliğin yaklaşık 1/8’i kadar, alüminyumun yaklaşık 1/3’ü kadar ağırlığa sahiptir Suyun özgül ağırlığından bile az oluşu Polietilen malzemeden üretilmiş teknelere yüksek güvenlik ve taşıma kapasitesi imkanı sağlamaktadır.
 
Denizcilik
Polietilen denizciliği yüksek bir malzemedir. Esneklik özelliğinden dolayı her türlü deniz şartlarında başarılı bir şekilde çalışır.
 
Korozyona ve Deniz Canlılarına Karşı Direnç
Oksijen, tuz ve suyun polietilen üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Polietilen malzeme ile korozyon problemi olmadan, bakıma ihtiyaç duymayan uzun yıllar boyunca problemsiz bir şekilde kullanılabilecek botlar yapılabilir.
 
Düşük Sürtünme
Polietilen yüzeyinin korozyona uğramaması sebebiyle yüzeyi her zaman parlak ve kaygan olarak kalabilir. Bu yüzden sürtünme problemleri diğer malzemelere oranla çok daha düşüktür.
 
Yüksek Gerilme Direnci ve Darbe Sönümleme Özelliği
Polietilen sahip olduğu yüksek gerilme direnci sayesinde; tekne gövdesi bir darbe aldığında bu darbeyi kolaylıkla sönümleyerek, herhangi bir çarpma, karaya oturma vb gibi kaza durumları minimum hasarla atlatılabilir. Oluşmuş olan herhangi bir hasar ise çok kolay bir şekilde tamir edilebilir.
 
Tamirat
Polietilen tekne hasarlanması durumunda malzeme lokal tamiratlara izin vermektedir. Herhangi bir tamir veya kaynak ihtiyacı olduğunda hızlı ve kolay bir şekilde tamirat işlemi yapılabilir.
 
Polietilen çalışma hayatı boyunca herhangi bir bakıma ihtiyaç duymaz. Sık sık boyanma gibi bir ihtiyacı yoktur. Sık sık karaya çekilmesi gerekmez. Herhangi bir hasar olmadığı sürece tekneler sürekli olarak kullanılabilir.
 
Yüksek Manevra Kabiliyeti
Polietilen tekneler hafif oldukları ve her türlü sevk sistemi ile uyumlu olarak çalışabildiği için yüksek manevra kabiliyetine sahiptir. Dar sularda her türlü yanaşma vb manevralar rahatlıkla yapılabilir.
 
Karşılaştırma
 
* Polietilen; Çelik, ahşap ve alüminyuma göre çok daha hafif ve kolay birleştirilebilir. Her türlü konstrüksiyon kolaylığı sağlar. Bunun yanı sıra hammadde bazında, çelik alüminyum ve ahşaba oranla daha ekonomiktir.
* Aynı donanıma sahip bir fiberglas, bir alüminyum ve bir polietilen tekne hemen hemen aynı ağırlıklara sahiptir. Ancak fiberglasın maliyeti Polietilene göre daha yüksektir. Ayrıca fiberglas sert bir malzeme olduğu için kırılgandır ve çok kolay zarar görür, tamiri de zaman alır. Bu yüzden hem inşaa maliyeti hem de kullanım maliyeti olarak polietilen çok daha ekonomiktir.
* Polietilen malzeme aşındırıcı kimyasal maddelere karşı diğer tekne imalat malzemeleriyle karşılaştırıldığında oldukça dayanıklıdır. Aynı şekilde deniz suyundan da hiç etkilenmeme özelliğiyle diğer malzemelerden öne çıkmaktadır
* Fiberglas veya alüminyum malzemeden üretilmiş bir tekne keskin bir kayaya çarptığında veya buna benzer bir maddeye sürttüğünde kolayca hasarlanabilir ve yırtılırken polietilen’in sahip olduğu yüksek gerilme direnci sayesinde bu tür kazalar minimum hasarla atlatılabilir..
* Polietilen teknelerin üretim esnasında atmosfere salınan karbon miktarı alüminyum teknelere göre 5 kat daha az olmakla birlikte GRP ve alüminyum teknelerin aksine Polietilen tekneler %100 geri dönüştürülebilirler.


Şuanda Türkiye'de yerli üretim tekne imalatı yapan bir kaç firma var. 2022 yılı itibariyle Zümrüt Marine bu firmların içinde önde olanlardan. Türkiye şartlarına uygun denizci bir tekne üretiyor olmları ülkemiz balıkçılarının gözdesi olacak gibi görünüyor.
2022 yılı itibariyle ZMR 450 MODELİ ile 26.500 TL gibi rekabetçi bir fiyatla piyasada bulunan Zümrüt Marine polietilen dünyasında şuanda en uygun fiyat ve  kaliteli tekneler ile balıkçı ve deniz sevdalısı dostların yanında yer alıyor. Hzılı şekilde üretim yapan Zümrüt Marine farklı renk seçenekleri arasından istediğiniz rengi size özel üreterek kısa sürede sizlere teslim ediyor.




Zümrüt Marine ZMR 450 Modeli

Polietilen rotasyon tekniği ile tamamen monoblok üretilen ZMR 450 Modeline , kalıplama işlemi bittikten
sonra herhangi bir kaynak ya da ekleme yapılmamaktadır. 236 cm3 canlı livarına (istenildiğinde saklama
alanı olarak da kullanılır ) ek olarak 3 adet daha saklama alanı bulunmaktadır.

ZÜMRÜT MARİNE ZMR 450 FİYAT BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN
 
Çapa Saklama Hacmi : 40 cm3
 
Ön Saklama Hacmi : 304 cm3
 
Arka Saklama Hacmi : 314 cm3
 
2 adet yağmur suyu gideri , 2 adet de canlı livar su devri için gider bulunmaktadır. Taban kanallardan oluşur. Bu kanallar yine harici bir yüzey ile örtülmüştür.
 
Standart Donanımlar
 
U Mapa : 1 Adet
 
Koç Boynuzu : 2 Adet
 
Vardevela : 4 Adet
 
Baş Makara : 1 Adet
 
Diğer Bilgiler 
 
Uzunluk : 4.50 MT
 
Genişlik : 1.74 MT
 
Derinlik : 0.90 MT
 
Kapasite : 5 Kişi –  450 KG
 
Yüklü Kapasite : 750 KG
 
Sertifika : CE
 
Maks Motor Gücü : 30 HP



zümrüt Marine tekne Fiyatları zümrüt Marine 450 fiyat 450 POLİETİLEN TEKNE zümrüt marin Polietilen tekne Nasıl yapılır Pan's Marine tekne yorumları POLİETİLEN TEKNE Fiyatları Satılık POLİETİLEN tekne zmr 450 yorumları zümrüt marine tekne iyimidir

zumrut-marine-polietilen-tekne-yorumlari.jpg
Sosyal Medyada Paylaş!!!
Hata Bildirimi Yap:

Bu İçeriğe Yapılan Yorumlar

Ziyaretçi Oy Ortalaması

NaN / 5

Oy Dağılımı

5
NaN% Complete (danger)
0
4
NaN% Complete (danger)
0
3
NaN% Complete (danger)
0
2
NaN% Complete (danger)
0
1
NaN% Complete (danger)
0



En Çok Tıklananlar

  • denizlerde_hava-durumu.PNG Denizlerimizde 3 günlük güncel rüzgar durumu
    Balıkçılar ve denize açılmak için plan yapanlar için denizleri...
  • tavuk-eti-ile-balik-avi-20140802.jpg Tavuk eti ile balık avı
    Tavuk eti ile balık avlanır mı diye düşünüyorsanız işte cevabı...
  • \d/BalikTarifleri/palamut-tava-tarifi-20141015.JPG Palamut Tava Tarifi
    Palamut tava nasıl yapılır, lezzete lezzet nasıl katılır!...     
  • sazanavi-20140208.jpg Sazan avı nasıl yapılır?
    Sazan avı teknikleri & sazan için boili topu kullanımı ve haz...
  • \d/BalikTarifleri/levrek-pisirme-tarifi-20150321 Levrek tava tarifi
    Tavada levrek nasıl kızartılır, evde levrek nasıl yapılır diye...
  • kiyi-balikciligi.JPG Kıyıdan olta ile balık avlamak
    Kıyıdan balık avı nasıl yapılır, kıyı avı için hangi balık ma...
  • yayin-baligi-yemi-20140814 Yayın balığı yemi nasıl yapılır ?
    Solucan, tavuk ciğeri ve pamuk ile yapılan çok ilginç yayın ye...
  • levrek-nasil-yakalanir.jpg Levrek avı nasıl yapılır?
    Levrek hangi havada / hangi rapala ile nasıl yakalanır...