Polietilen Tekne Nasıldır?
Nasıl bir tekne almalıyım diye düşünenler????
Tekne almayı düşünler fiber mi ahşap mı zodyak bot mu alayım diye kafasına takan olta balıkçıları. Hepsini bir kenara koyun desem ne dersiniz. Uzun yıllardır yurt dışında kullanılan ama ülkemizde yüksek fiyatları nedeniyle çok görmediğimiz polietilen tekne hakkında kısa bir bilgi vermeye çalışacam sizlere.
İlk olarak ahşap tekne aldınız diyelim. Yılda bir bakımı boyası temizlemesi sintine pompası derlter saymakla bitmez. Bışarı çıkarıyım bakımı kendim yapayım deseniz olmaz tekneyi çıkarmak için vinç gelir yüzlerce TL para ister. Ahşap tamam ağır dengelidir ama amacınız olta ile balık tutmak ise hiç yaklaşmayın derim. Sizi yer bitirir ahşap tekne.
Gelelim fiber tekneye. Ahşaba göre biraz daha az bakım ister ama sürekli suda kalacaksa yılda bir sudan çıkarıp temizlik ve boya ister. En kötü yanlarından biride olurda bir yere çarparsınız tekne delinir çatlar falan ondan sonra dikiş tutmaz. Tekne içine su alır motur tekneyi yitmez olur dönüp dolaşıp teknenin altına yama yaparsınız. Birde sürekli kıyıya çekiyorsanız teknenin altı sürekli taşlara vurup size yeni işler çıkartır. Birde fiber ağır olduğundan römorka yüklerken yada evinizin önüze çekmek istediğinizde zorlar sizi.
Kısa birde zodya diyelim. Zodyak aslına hafif temizlik bakım pek istemez ama iyi bakmanız gerekir. Çabuk delinebilir ağır taşımaz ve hafif olduğundan suda çok dengeli değildir. Avda ayağa kalkıp çok haret etme imkanı vermez size. Kendinizi çok güvende hissetmezsiniz.
Gelelim evladiyelik polietilen teknelere. Polietilen tekneye sağlam plastik diyebiliriz aslında. Fibere göre daha hafif, çok daha dayanıklı. Bakım boya gerekirmez. Güneş ve suya dayanıklı etkilenmez. Tamiri çok kolay ve kesin çözümlü. Alyacağınız polietilen tekne alıp gönül rahatlığı ile balığa çıkabilirsiniz. Kayalık alanlarda denize indirebilir hafif olduğundan 2/3 kişi ile yükleme yapabilirsiniz. Polietilen bir tekne suda kaldığı sürece yosun bağlamaz. Fiber ve ahşap gibi yosun ve midye temizleme derdiniz olmaz yani. Polietilen teknelere 50 yıl gibi bir süre ömür biçilmektedir. (100 yıla yakın bir süre kullanılabilceği bilgiside yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmakta). Bu teknenin üstünden araçla geçseniz, balyozla vursanız yada kayalardan sürükleseniz sonuç gene değişmeyecektir. Tekne sağlam kalacak kullanmaya devam edeceksinizdir. Tamiride çok kolay olmakta ve kesin çözüm vermektedir. Bu detaylarla birlikte Polietilen Tekne Nasıldır sorusuna azda olsa cevap bulacağınızı umut ediyorum.
Peki tamam polietilen tekne alalım ama fiyat nedir derseniz o da gayet uygun aslında. Yabancı markalarda 3,5 metreler 15 binden falan başlarken yerli üretimler 5/6 bin gibi fiyatlardan başlamakta. Son yıllarda yerli üretimler artığından polietilen teknelere olan talebinde artacağını düşünüyorum.
Sonuç olarak tekne almak istiyorum diyen olta balıkçılarına polietilen tekneleri tavsiye ediyor bu tekneleri incelemeden karar vermeyin diyorum.
Polietilen tekne fiyatları için tıklayınız.
polietilen tekne nasıldır polietilen tekne mersin polietilen tekne sahibinden polietilen plastik tekne fibotek boat 249 polietilen bot fibotek bot fiyatları kontra polietilen bot pans marine tekne yorumları