Mırmır Avı Nasıl Yapılır?
Mırmır Avı Nasıl Yapılır? Mırmır İçin Olta Takımı ve Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Mırmır kıyılarımızda sıkça rastladığımız kumlu bölgelerde yaşayan bir dip balığıdır. Yazın denizde yüzerken dikkatli şekilde suyan altına baktığımızda yada gözlükle dalış yaptığımızda küçük mırmırların neredeyse insanların ayaklarının altında yemlendiğini görebiliriz.
Mırmır genel olarak kurt ve bezer yemler peşindedir. Yani boru kurdu, kızııl kurt gibi kurtlara hayır diyemeyecektir. Bunun yanında karides, sülünez ve seyrekte olsa tavuk etinede düşen bir balıktır.
Mırmır dip balığıdır ve sürekli olarak kumlar arasında yem arar. Mantarlı yada yüzeyde avlanmak isteynlere uyarı mırmır için dip takımı şarttır.
Gelelim mırmır için iğne seçimine.
Mırmır için kıyıdan kullanacağınız iğneler 2 numara ile 6 numara arasında olmalıdır. Daha büyük yada daha küçük iğneler performansı düşürecektir. Marka ve model isteyenler için Maruto nun 2267 3 numara iğnesi iri mırmırlar için ideal olacaktır. İğnenin çift tırnaklı olması balığın yakalandıktan sonra kaçma şansını sıfıra yakın bir duruma getiriyor. Tabi bu tavsiye siz 2 ile 6 no arası her türlü iğne ile avlanabilirisniz.
----------------------------------------------------------------------------
Mırmır İçin Olta Takımı.
Mırmır için en iyi olta takımı 2 li yada 3 lü klasik dip takımı olacaktır. Dikkat etmeniz gereken durum ise 2. ve 3. iğnelerin yere değip yerde yatabiliyor uzunlukta olmasıdır. Yem havada kaldığında sadece en altta olan iğneniz çalışacak diğer iğneler iş yapmayacaktır.
Kurşun için atacağınız mesafeye göre 75 gr ve üstünü kullanabilirisiniz. Köstek kolları da en altta olan iğne 10 cm üst bölümdekiler 25 cm uzunluğunda olmaldır. Tecihen iki iğne yapmanız oltanın karışmaması açısından daha iyi olacaktır. Mırmır için olta takımı nasıl yapılır diyenlere en iyi yöntem bu diye düşünüyorum.
----------------------------------------------------------------------------
Mırmır İçin En İyi Yem Seçimi Nedir?
Mırmır kurt tarzı avları çok sevdiği için en iyi tercih kurtlar olacaktır. Kızıl kurt, boru kurdu gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Bunun yanında sülünez, çimçim, mamun da mırmır avlarında tercih edilir. Hatta küp küp hazırlanmış tavuk eti ile de avlanabilirsiniz. Tavuk eti suda uzun süre kaldığında balık yaklaşmadığından tavuk kullanacaksanız sık sık yem değişmenizde fayda olacaktır.
Mırmır Hangi Saate Yakalanır?
Mırmırda tüm balıklarda olduğu gibi gün batımı ve güneş battıktan sonraki 1/2 saatlik dilimde ve gece yarısından sonra gün doğumuna kadar iyi avlar verebilir. Özellikle gün doğumundan 1/2 saat önce iri balıklar ortya çıkacak iri mırmır alma şansınız artacaktır. İri mırmır için mamun çok daha iyi sonuçlar verecektir. Tabi iri balık için yem ipi kullanmak şansınızı çoğaltacaktır.
Şimdiden herkese rast gele. Videoyu hazırlayan Kamil Esen ustamızada teşekkür ediyoruz.
Benimde böyle bir resmim olsun diyorsanız videoyu izleyip anlatılanları yapın ve iri mırmırları yakalayın.
Mırmır takımı Gezer kurşunlu Mırmır takımı Özel Mırmır Takımı Şeytan olta takımı LRF Mırmır Avı Mırmır Balığı Mırmır tavuk göğsüne gelir mi Hazır Mırmır Takımı Mırmır nasıl yakalanır Mırmır avı teknikleri Mırmır oltası nasıl yapılır