İstanbulda Balık Avı Nerede Nasıl Yapılır?
İstanbul' da boğazda balık avı nerelerde, hangi saatlerde ve nasıl yapılır?
İstanbul Boğazı istanbul'da yaşayan olta balıkçıları için vazgeçilmez bir avlanma yeridir. Boğzada istavrit, sarıkanat, izmarit, uskumru, palamut, kırlangıç ve daha bir çok çeşitte balık çıkmaktadır. Ame genel olarak boğzada avlanan balıkçıların hedefi çinekop ve sarıkanattır. Lüfer demek isterdim fakat bir zamanlar teknelerin lüferle dolduğu boğazda şimdilerde balık daha o boylara gelmeden avlandığı için lüferin oltaya takılması çok nadir yaşanmakta. Çinekop için limit olarak benim vicdani görüşüm 20 cm dir.
Peki istanbul' da boğazda sarıkanat avı nasıl ve nerelerde yapılır. Aslında boğazda olta atma imkanı olan hemen hemen tüm bölgelerde balık yapmaktadır. Şehitler köprüsü altı, köprü altları çevresi, Kuleli önü iki köprü arasında ki bölge yakınlık ve balık açısında tercih edilelebilir. (Videoda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.)
Boğazda sarıkanat ve lüfer avı nasıl yapılır diyenler içinde yemli takım, rapla ve çapari diyebilirim.
- Yemli lüfer takımı klasik hazır mantarlı takım, 120 gr kurşun ve yem olarakta istavrit fleto.
- Rapala ile avlanmak için lüfer için tercihen limon sarısı rapala akıntıya göre 100gr ve üstü kurşun olmalı ve rapala kurşundan sonra bir kamış boyu uzunlukta kol ile ana bedene bağlanmalı.
- Yemli çapari. Yemli çaparide sarıkanat ve lüferi avlamak için çapari arkasına hırsızlı yemli takım eklenerek at çek yapılır. Sadece çapariye gelmeyen aç balıklar yemdeki cazibeye ve mantarın parlamasına dayanamayıp oltaya atlayacaktır.
istanbul'da balık tutulacak yerler 2017 istanbul balık avı 2018 istanbul'da balık tutulacak göller anadolu yakasında balık tutulacak yerler sarayburnu balık avı istanbul'da hangi ayda hangi balık tutulur istanbul'da balık tutulacak göller 2018 istanbulda palamut nerede tutulur