Alabalık Avı Nasıl Yapılır?
Alabalık avı nasıl yapılır?
İç sularımızda özellikle temiz ve soğuk sularda yaşamayı seven alabalıklar son dönemlerde yapılan bilinçsiz avcılık sonucu yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Alabalık avı yasağının 1 Ekim ve 1 Mart tarihleri arasında uygunladığı ve bu yasak dönemleri dışında günlük 3 adet ve 25 cm boy sınırının olduğunu hatırlatmak isterim. Özellikle küçük derelerde serpme ve dökme ağlar ile yapılan balık avları alabalıkları büyük ölçüde etkilemektedir. Yağılan bu yasadışı ve acımasız yöntemler ile avlanları gördüğünüz taktirde gerekli mercilere şikayet etmelisiniz.
Alabalık avcılığı küçük derelerde ve temiz göllerde kafa dinlemek isteyen balıkçılar için ideal bir avcılıktır. Çok fazla bir ekipman gerektirmeyen alabalık avı küçük bir kaşık ve makaralı bir olta ile yapabileceğiniz bir avcılıktır. Özellikle derlerde dere boyunca at çek yaparak ve yürüyerek avlanabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Derelerde göl kamışı, tekli iğne ve gölde yaşayan küçük su midye ve böcekler ilede alabalığı avlayabilirsiniz. Kamış boyunda misinayı kamışa bağlayın, kurşun ve mantar olmadan tekli iğneyide direk olarak misinaya bağlayın, ardından dereden taşların altından bulduğunuz küçük midye ve böcekleri iğneye takın. Derede suyun ypun aktığı yerleri bulun ve buralarda denemeler yapın. Suda alabalık varsa oltanızı ziyaret edecektir.
Alabalık avında hangi kaşıklar kullanılmalı, olta seçimi nasıl olmalı diyorsanız videoda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
alabalık avı alabalık avı teknikleri alabalık nasıl avlanır alabalık ne yer alabalık oltası alabalık avı videoları alabalık avı yasağı